10. évfolyam

 

Ön- és társismereti csoportépítő foglalkozások általános és középiskolásoknak

Manapság ebből van a legkevesebb – valódi közösségekből. Évszázadok során éltek az emberek a kisközösségek óvó, védő hálójában, ma azonban könnyen elfelejtjük, milyen fontos az, hogy tartozzunk valahová. Sok esetben ezt a biztonságot a család sem adja meg. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy segítséget nyújtsunk a különböző életkorú osztályoknak a valódi közösséggé válásban. Ezen foglalkozásaink alkalmazkodnak az osztály és az osztályfőnök egyedi igényeihez. Kérésre „házhoz megyünk”.

A 10. évfolyamon a közösségi életen túl az önállóság és a pályaválasztás, valamint az ezzel összefüggő önismeret áll munkánk középpontjában.

 

 

 

 

Problémá(ka)t, konfliktus(oka)t, sorsfordító pillanato(ka)t vagy meghatározó döntési helyzete(ke)t középpontba állító foglalkozásokat kínálunk a különböző korosztályok számára.

 

 

VADKACSA - foglalkozás 16-17 évesek számára

Mennyire lehet és kell őszintének lennünk emberi kapcsolatainkban (barátság, szerelem, szomszédság, osztálytárs...)? Mivel mennyit használunk, mennyit ártunk és főleg kinek? Mit van jogunk elmondani, mit nincs, és mi az, ami 'kutyakötelességünk'?! Hogy ítéljük meg? Milyen fogódzóink vannak?

Válaszokat keresünk, nem egyetemes igazságokat. Fontosnak tartott támpontok érintésével igyekszünk megtalálni a résztvevő fiatalok igazságát.

 

RENDHAGYÓ IRODALOMÓRÁK - bármely korosztálynak

Amikor csak 90 perc áll a rendelkezésre, de jó volna mégis kicsit másképp tekinteni az alkotóra vagy valamely műre…

  • Marhalevél - Romhányi és a szerelem
  • Rejtőzve - Rejtő Jenő irodalma

KÖZÖSSÉGRE SZABVA – foglalkozások igény szerint

Mindezek mellett egyedülálló lehetőséget kínálunk általános- és középiskolai osztályok, egyéb közösségek részére: egyeztetések során közösen gondoljuk ki, milyen foglalkozásra is van szüksége az adott csoportnak. Ezáltal teljesen személyre/közösségre szabott foglalkozást tudunk nyújtani, ami hatékony segítséget jelenthet.